Stageplaatsen

Elk schooljaar zijn er bij Welzijn Divers stageplaatsen beschikbaar voor studenten die willen leren via een praktijkplaats. De meeste stageplaatsen zijn sociaal agogische plaatsen, maar ook studenten van andere opleidingen vinden soms hun leerplek bij Welzijn Divers.
Ben je op zoek en denk je dat Welzijn Divers de juiste organisatie voor jou is om te leren, kijk dan of er vacatures staan op deze site, stuur een brief rechtstreeks aan de medewerker waar jij stage bij wil lopen of stuur een open sollicitatiebrief.

Openstaand AANBOD van stageplaatsen schooljaar 2018-2019:

* Stage-aanbod Taalontmoetingen (geplaatst 03-05-2018)

* Stage-aanbod Wijkwerk Hambaken (geplaatst 24-04-2018)

* Stage-aanbod
Wijkpleinen/wijkinfopunten (geplaatst 19-04-2018)

* Stage-aanbod Ouderenwerk Welzijn Divers (geplaatst 19-04-2018)

* Stage-aanbod Kinder-/Jeugdwerk 2018/2019 West HBO (geplaatst  05-04-2018)

* Stage-aanbod Jongerenwerk Powerup073 MBO (geplaatst 03-04-2018)

* Stage-aanbod Opvoedondersteuning HBO (geplaatst 03-04-2018)

*
Stage-aanbod Kinderwerk 2018/2019 Noord (geplaatst 13-03-2018)
  

Diversiteit in stagemogelijkheden
De stagemogelijkheden die Welzijn Divers biedt zijn ...divers. Er zijn stagemogelijkheden op MBO niveau ( SMD in wijkpleinen b.v. SCW in het kinder / jongerenwerk)  en op HBO niveau (CMV voor studenten die bij wijkwerkers willen leren, maar ook specialisten in jongerenwerk / opvoedingsondersteuning / buurtbemiddeling / Meer leren en allerlei andere projecten hebben soms ruimte voor een student. Afhankelijk van lengte van de stage en het aantal uren, krijg je ook een kleine stagevergoeding.

Welzijn Divers in het kort
Welzijn Divers is een professionele welzijnsorganisatie waar stagiaires kansen krijgen om het brede welzijnswerk te leren kennen. Allerlei vormen van stage zijn mogelijk; jaarstages, project stages, afstudeerstages, dagdeel of urenstages. Het komt voor dat stagiaires die bij Welzijn Divers een van hun stages hebben gelopen, hier na hun stage ook een baan vinden.

Met ongeveer 140 medewerkers en 1100 vrijwilligers is Welzijn Divers vooral in buurten en wijken aan het werk, in de leefwereld van bewoners. Dichtbij en ter ondersteuning van bewoners zijn we actief voor verschillende doelgroepen. Op verzoek van bewoners werken we aan verbetering van sfeer, leefbaarheid en participatie in buurt, wijk en stedelijke omgeving. Dat gebeurt samen met bewoners en in nauwe samenwerking met sociale wijk team partners en andere partners. 

Welzijn Divers is dus vooral gericht op collectieve inzet en ondersteunt actief ontwikkeling van (kwetsbare) bewoners. Medewerkers van Welzijn Divers werken intensief samen met bewoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties, zowel in de 1ste  en 2de lijn.

Solliciteren kan op de volgende manieren.

  1. Via de website van Welzijn Divers. Je reageert op een vacaturetekst op deze site. Je weet al heel wat er van je verwacht wordt en wat het aanbod aan leermogelijkheden is om welke doelgroep het gaat enz. Je kunt dus gemotiveerd aangeven waarom jij deze stageplek wilt vervullen, welke competenties je meebrengt en waarom jij jezelf geknipt vind voor deze stage. Deze vacatures zijn voorzien van een einddatum. Drie weken na het sluiten van de termijn is de vacature aan een van de sollicitanten gegund. Ook als je het niet geworden bent, krijg je van ons bericht.
  2. Je stuurt een open sollicitatie. In je brief geef je aan wat je binnen Welzijn Divers zou willen leren en om welke mogelijkheden je vraagt. Je hebt al goed op deze site rondgekeken en je weet al waar je belangstelling naar uitgaat en waar we zoal mee bezig zijn. De stage co├Ârdinator zorgt ervaar dat jouw brief  geplaatst wordt op het intranet van Welzijn Divers, waarop alle medewerkers de mogelijkheid hebben te reageren. Als je na vier weken geen uitnodiging voor een gesprek ontvangen hebt, mag je er vanuit gaan dat elders solliciteren aan te bevelen is.

Open sollicitaties kun je sturen naar: stage@divers.nl t.a.v. Ton Janssen of Melissa Pollmann.

 


ARCHIEF schooljaar 2018/2019:
Stage-aanbod_Wijkwerker_2018-2019

ARCHIEF schooljaar 2017/2018:

Vacature stagiair(e) online communicatie. Welzijn Divers zoekt een: webheld m/v. Check de link voor meer info (geplaatst op 1 juni 2017).
Stage Mantelzorg (HBO) geplaatst op 11 mei 2017
Stage Opvoedondersteuning (HBO) geplaatst op 11 mei 2017
Stage Wijkwerk (HBO) geplaatst op 11 mei 2017
HBO stageplaatsen PPJ (Jongerenwerk) geplaatst 4 mei 2017:

AFSTUDEERPROJECT (update van 15 juni 2017):
Welzijn Divers komt graag in contact met een enthousiaste afstudeerder die ge├»nteresseerd is in jongeren/jongerenwerk. Klik op de volgende link voor meer informatie over deze afstudeerstage. Heb je na het lezen van de tekst nog vragen? Neem dan contact op via 073-6124488. Klik HIER voor de volledige omschrijving van de stageopdracht.

Combinatiestage Wijkwerk - Kinderwerk 2017-2018 (vervuld)
Stage-aanbod Wijkwerk 2017/2018 - half jaar (vervuld)
Stage Wijkplein (MBO) (vervuld)
3 MBO stageplaatsen PPJ (vervuld)
Stage-aanbod Kinderwerk 2017-2018

ARCHIEF schooljaar 2016/2017:

Stage Mantelzorg
Stageaanbod Maaspoort Boschveld
Stage Kinderwerk
Stage Jongerencentrum 4 West
Stage MBO De Schuilplaats
Stage Opvoedondersteuning
Stage Hambaken Jongerenwerk