Vrijwillige Thuishulp en hoveniersleerlingen Helicon samen aan de slag met tuinonderhoud in ’s-Hertogenbosch-Noord

| Hulp nodig om uw tuin te onderhouden? Een goed onderhouden tuin kan mooi zijn, zowel voor u zelf als voor uw buren. Veel mensen houden zelf van tuinieren, maar soms kan door omstandigheden iemand het niet meer zelf. Waar kun je dan terecht? De Vrijwillige Thuishulp en het Helicon College gaan samenwerken om mensen in ’s-Hertogenbosch-Noord te ondersteunen met het onderhouden van hun tuinen. Hoveniers in opleiding gaan vanaf half november iedere donderdagmiddag aan de slag. Ze kunnen plantjes en bloembollen planten, vegen, onkruid wieden, struiken verplaatsen of snoeien.

 

 

Voor de wijken Hambaken, Orthen, Buitenpepers, Haren, Donk, Reit, Slagen, Herven, Rompert, Morgen, Maaspoort en Empel.

Aanmelden van uw tuin|
Heeft u hulp nodig, meld uw tuin dan aan via klusteamnoord@divers.nl of 06-15432156. Na uw aanmelding nemen we contact met u op. We spreken samen door welke wensen u heeft, en of uw vraag binnen onze criteria past. Daarna wordt uw tuinaanvraag ingepland voor één van de donderdagen dat de hoveniers in opleiding aan de slag gaan. De Vrijwillige Thuishulp biedt hulp en ondersteuning aan buurtbewoners die zelfstandig wonen in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Coördinator gevraagd
De Vrijwillige Thuishulp Noord is op zoek naar twee à drie vrijwilligers die deze nieuwe dienst kunnen begeleiden. U bent een schakel tussen de hulpvragers, leerlingen en mentor en u geeft een terugkoppeling aan alle partijen.

Bent u die vrijwilliger die dol is op de natuur en tuinen, weet wat er nodig is om een tuin te onderhouden en te verzorgen en het leuk vindt om met jongeren en buurtbewoners te werken? Heb je interesse? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek met Sonja Boerman;

06-21596825 of s.boerman@divers.nl.