Officiele opening Badeloch

| Donderdag 26 oktober is appartementencomplex Badeloch feestelijk geopend. In aanwezigheid van wethouder Paul Kagie en Henk Roozendaal, directeur BrabantWonen, werden bewoners en buren een middag in het zonnetje gezet.

Eind maart is het gebouw al door de aannemer opgeleverd. Inmiddels zijn bijna alle appartementen bewoond en vinden er diverse activiteiten in de ontmoetingsruimte plaats die veel gebruikt wordt. Om die reden is de officiële opening uitgesteld tot dit moment.

Nieuwe woonvorm ontlast mantelzorgers
In Badeloch krijgt de zorgbehoevende partner via thuiszorg de zorg die nodig is en de mantelzorger de mogelijkheid om even ontlast te worden. Onder andere door de aanwezigheid van de ontmoetingsruimte. Deze door de mensen zelf, ingerichte ruimte, is ideaal om bewoners via laagdrempelige activiteiten met elkaar te verbinden. En dit is al een levendige ruimte die actief wordt gebruikt. Zo vindt er wekelijks een lunch plaats en kan er deelgenomen worden aan de schilderclub of samen zingen of bloemschikken. Het is een prettig idee voor mantelzorgers dat deze mogelijkheid aanwezig is om hun partner aan dergelijke activiteiten mee te laten doen, zodat ze even tijd voor zichzelf hebben. De activiteiten in de ontmoetingsruimte worden ondersteund door Welzijn Divers en begeleidt door bewoners en vrijwilligers uit de buurt.

Badeloch
Woningcorporatie BrabantWonen heeft samen met BrabantZorg en Welzijn Divers dit bijzondere appartementencomplex aan de Eindhovenlaan ontwikkeld en gebouwd. In Badeloch bevinden zich 51 appartementen, waar mantelzorgers met hun partner zelfstandig wonen, ook al heeft één van hen steeds meer zorg nodig.