Mantelzorgpunt Farent opent in Jeroen Bosch Ziekenhuis

| Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het gezondheidswelzijn van de patiënten. Om mantelzorgers goed te ondersteunen, opent deze week het Mantelzorgpunt op de Boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het mantelzorgpunt is een samenwerking van Farent (nieuwe fusieorganisatie van Welzijn Divers en Juvans ), de gemeente ’s-Hertogenbosch en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.De gemeente ’s-Hertogenbosch, Farent en het JBZ erkennen allemaal de kracht van mantelzorgers. En houdt nauw in de gaten hoe zij goed ondersteund kunnen worden.

Het mantelzorgpunt is op de dins- en donderdagochtend open van 9 tot 12 uur en te vinden in de centrale hal op de Boulevard, en verder telefonisch bereikbaar via 073-206 88 00 of via mantelzorg@divers.nl.

Het Mantelzorgpunt geeft ondersteuning aan álle mantelzorgers, van alle leeftijden en in elke situatie. Mantelzorgers kunnen er terecht met al hun vragen bij geschoolde vrijwilligers. Samen bekijken ze hoe de mantelzorger de weg in zorgland kan vinden, en hoe de draaglast en draagkracht van de mantelzorger in balans kan blijven, zodat de mantelzorger niet overbelast raakt.