Magazine over Buurtteams in 's-Hertogenbosch

| We presenteren u graag het Buurtmagazine: een magazine waarin we vertellen over de ervaringen van de eerste twee jaar Buurtteams in ’s-Hertogenbosch.

Spannende start
De Buurtteams zijn actief sinds 2016 en de start was spannend. Zij begonnen immers aan een uitdagende taak: werkers van MEE, Juvans maatschappelijk werk en Welzijn Divers kregen de opdracht om samen invulling te geven aan basisondersteuning in buurten en wijken. Dat wil zeggen: bereikbaar en beschikbaar zijn voor vragen en doen wat er nodig is; soms voor individuele bewoners, soms voor de hele buurt en vaak voor allebei. Dichtbij mensen en niet meer werken vanuit de gescheiden sporen van de drie moederorganisaties, maar samen.

We boeken resultaten
We zijn er nog niet, maar we boeken wel resultaten. De ‘formule’ van basisondersteuning werkt. Bewoners komen bij de Buurtteams met zeer uiteenlopende vragen, van individuele ondersteuning tot en met buurtgerichte activiteiten. De teams zijn zichtbaar aanwezig in de buurten, pakken alles op, werken steeds vaker preventief en waar dat nodig is, schakelen zij in het netwerk van professionele samenwerkingspartners.

Lees er meer over
In dit Buurtmagazine leest u er alles over. Buurtteamwerkers en bewoners delen hun verhalen met u. Het is immers de praktijk die telt. We hopen dat u, net als wij, inspiratie haalt uit dit magazine. En misschien heeft u vragen of wilt u meer weten over de Buurtteams? Neem gerust contact op. Samen komen we verder.

Klik hier voor  het Buurtmagazine.