Juvans en Welzijn Divers gaan samen verder als Farent

| Per 1 januari 2019 gaan Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Welzijn Divers samen fuseren. Daarmee ontstaat een brede welzijnsorganisatie met een sterke positie in de regio Midden-Brabant en de Meijerij op het terrein van basisondersteuning, leefbaarheid, veiligheid, wonen, welzijn en zorg.

Op 13 en 14 november jongstleden hebben de Raden van Toezicht van Welzijn Divers en Juvans het fusiebesluit hiertoe ondertekend.

Met trots presenteren we u hierbij de naam van onze nieuwe organisatie in het sociaal domein:

Logo Farent

 


Met een stevige organisatie van 270 professionals en ruim 1100 vrijwilligers is Farent vanaf 2019 betekenisvol voor alle bewoners van ’s-Hertogenbosch en 10 gemeenten in De Meierij en Midden-Brabant. We bieden een breed palet aan dienstverlening, van buurtinitiatief tot en met individuele ondersteuning. Welzijn en hulpverlening zijn immers geen gescheiden sporen, maar horen bij elkaar.

In het sociaal domein zijn we een betrouwbare samenwerkingspartner. En ondertussen ontwikkelen we door. De veelheid aan vragen vanuit de samenleving dagen ons uit tot inventiviteit. Farent grijpt deze uitdaging met twee handen aan. Innovatie in het sociaal werk maken we onderdeel van ons DNA.

De naam Farent verwijst naar het Italiaanse fare: doen of maken. Dat klopt bijzonder bij onze nieuwe organisatie: resultaatgericht en doeners. We komen in actie en helpen anderen in actie te komen voor elkaar. Het beeldmerk van de waaier weerspiegelt de veelkleurigheid en diversiteit van de samenleving en al onze expertise en activiteiten.

Wij zijn blij met Farent en gaan volle kracht vooruit. Vanzelfsprekend houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen