Bijeenkomst 13 juni: gedragsverandering bij dementie

| Het samenwerkingsproject ‘Samen voor dementie’ organiseert in Rosmalen een bijeenkomst over: Dementiezorg: Gedragsverandering bij dementie. Bij mensen met dementie kan het gedrag veranderen. Boosheid, verdriet, achterdocht en verlies van belangstelling in de omgeving en in de partner en/of kinderen kunnen veel vragen oproepen.

Deze tweede bijeenkomst is op dinsdag 13 juni aanstaande bij Steunpunt Van Meeuwenhof, Wethouder van der Valkstraat 4,  5241 GL in Rosmalen. De inloop is vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden vóór 9 juni 2017 via Steunpunt mantelzorg Divers, telefoon 073 206 88 00 of e-mail naar mantelzorg@divers.nl.

Onze gastspreker is mevrouw Drs. Tamara Spermon, specialist ouderengeneeskunde Laverhof & Jozefoord. Zij zal aan de hand van een presentatie met de deelnemers in gesprek gaan over de oorzaak van de gedragsverandering en hoe hiermee om te gaan. Hoe kun je bijvoorbeeld omgaan met agressie, achterdocht en passief gedrag. Wat kun je doen als je merkt dat je naaste steeds passiever wordt en niet meer kan deelnemen aan de dagelijkse vanzelfsprekende dingen, zoals een verjaardag, bezoekje en activiteiten in en rondom huis. De mantelzorger moet vaak mee bewegen omdat de partner met dementie niet veranderen kan.

‘Samen voor dementie’ is een samenwerkingsproject van Seniorenvereniging HEVO, Ouderenzorg De Annenborch, Vivent Zorgt en Welzijn Divers. Het doel van ‘Samen voor dementie’ is om mantelzorgers en ouderen te informeren over dementie, mantelzorgers te ondersteunen bij hun (vaak) intensieve taak en te voorkomen dat mantelzorgers en ouderen in een isolement terecht komen.