31 januari start Koo

| Vanaf 31 januari 2019 kunnen inwoners bij Koo terecht met hun vragen. Vragen die mensen in hun persoonlijk leven raken. En dat zijn vragen over veel verschillende onderwerpen. Die hebben we samengevat in 6 thema’s: opleiding en werk, geldzaken, jeugd en gezin, wonen en vervoer, zorg en hulp, meedoen en meehelpen

Koo staat onder meer voor coproductie: samenwerken met inwoners en samenwerking van verschillende partijen. Want achter Koo zitten veel professionele organisaties, vrijwilligers en wijkinitiatieven.

Samenwerking
Inwoners kunnen straks met een vraag bellen, kijken op een website of binnenlopen bij een van de wijkpleinen. Voor al die vragen, komt er één naam. Dat hebben we eerder afgesproken met de gemeenteraad.

Koo is de overkoepelende naam voor drie ingangen: telefoon, website en wijkpleinen. De naam hebben we na een zorgvuldig traject en samen met een aantal inwoners, vrijwilligers en belangenvertegenwoordigers gekozen.

Communicatie
Koo moet natuurlijk bekendheid krijgen. Vanaf 31 januari zijn daarom advertenties, posters en flyers te zien in ‘s-Hertogenbosch. In de communicatie staan inwoners centraal die hun verhaal doen aan de hand van een  thema. 

Op de foto zie je een voorbeeld. Asiya en haar dochter Dirok delen hun verhaal als mantelzorger. Dat valt onder het thema zorg en hulp. Het is een voorbeeld van een vraag die je aan Koo kunt stellen.

Verbetering
Koo is een samenwerking van gemeente ’s-Hertogenbosch, Juvans, Welzijn Divers, MEE en GGD. Inwoners kunnen hier nu natuurlijk ook al terecht met hun vragen. Maar, het blijkt niet altijd duidelijk voor hen waar zij hun vraag kunnen stellen. Samen zijn we bezig dit te verbeteren. Zodat inwoners niet alleen beter hun weg weten te vinden naar de juiste informatie en hulp. Maar ook dat zij sneller een antwoord hebben. 

Wijkpleinen
Er zijn straks 9 wijkpleinen. Inwoners kunnen daar net als nu voor informatie en advies binnenlopen. Alle wijkpleinen hebben een coördinator. Die is onder andere verantwoordelijk voor het leggen van verbindingen met werkers in de wijk. Zodat de inwoner goed geholpen wordt. De wijkpleinen zijn te vinden in BBS Nieuw-Zuid, BBS Boschveld, De Kiek, de Schans (Maaspoort), Helftheuvel (West), Perron-3 (Rosmalen),BBS Hambaken, BBS HDR en Bethaniëstraat.