Koo Wijkpleinen


Heb je een vraag over iets in je persoonlijk leven? En weet je niet goed waar je antwoord kan vinden? Woon je in de gemeente 's-Hertogenbosch? Neem dan eens contact op met Koo. Want daar kan je terecht met vragen over veel verschillende onderwerpen. Die hebben we samengevat in 6 thema’s: opleiding en werk, geldzaken, jeugd en gezin, wonen en vervoer, zorg en hulp, meedoen en meehelpen.  Klik hier voor de flyer.

Bel, kijkopkoo.nl of kom langs
Koo kan je bereiken op een manier die je zelf prettig vindt. Je kan bellen met Koo: 073- 206 88 88. Dan krijg je een professional een de lijn. Die kan je of zelf antwoord geven of naar de juiste plek doorgeleiden. Je kan ook zelf zoeken naar informatie op www.kijkopkoo.nl. Of je kan langskomen bij een van de wijkpleinen voor informatie en advies. Vrijwilligers met verstand van zaken helpen je daar verder.

Je kan ook zelf een idee naar Koo brengen. Bijvoorbeeld als je een leuk plan of activiteit hebt bij jou in buurt. Waar je andere inwoners aan mee wilt laten doen. Meld het dan aan bij Koo. Dat kan via 073- 206 88 88, www.kijkopkoo.nl of bij een van de wijkpleinen.

Vrijwilligers van het wijkplein
In het wijkplein word je ontvangen door vrijwilligers. De vrijwilliger beantwoordt je vragen en kan je ondersteunen. Bijvoorbeeld met het lezen van officiële brieven, het invullen van formulieren, digitale aanvragen of telefonische contacten met instanties. Je kunt via de vrijwilliger ook een afspraak maken bij een organisatie die verbonden is aan het wijkplein. Wat je bespreekt blijft altijd tussen jou en de vrijwilliger.

Spreekuren organisaties en instanties
Diverse organisaties en instanties houden inloopspreekuur in het wijkplein, zoals de  gemeente, Steunpunt mantelzorg, woningcorporaties, Farent, politie en diverse zorginstellingen. Het Buurtteam werkt in en vanuit het wijkplein. U kunt de Buurtteamwerker ook op straat en in de wijk vinden.  

Informatie afzonderlijke wijkpleinen
Ieder wijkplein heeft eigen openingsuren, activiteiten en spreekuren van organisaties. Klik op de naam van het wijkplein voor meer informatie.

Wijkplein Boschveld

Wijkplein Binnenstad

Wijkplein Haren Donk en Reit

Wijkplein De Hambaken

Wijkplein De Helftheuvel

Wijkplein De Kiek

Wijkplein Nieuw Zuid

Wijkplein Rosmalen

Wijkplein Maaspoort en Empel

Infopunt Nuland/Vinkel