Wooncoach: ‘voor grip op het huishouden’

De vrijwillige wooncoach begeleidt bewoners die het niet lukt om zelfstandig hun huishouden en te runnen. Het gaat vaak om hulp bij structuur aanbrengen in hun dagelijks ritme. Bewoner(s) en coach bepalen samen hoe zij dit aanpakken. Wooncoaches zijn wekelijks of per twee weken bij de vrager thuis met een maximum van een jaar, soms 1,5 jaar. Belangrijk is dat bij de cliënt wel de mogelijkheid tot ontwikkeling zit, anders is het traject voor de hulpverlening.

De vrijwillige wooncoach begeleidt bewoners die het niet lukt om zelfstandig hun huishouden en te runnen. Het gaat vaak om hulp bij structuur aanbrengen in hun dagelijks ritme. Bewoner(s) en coach bepalen samen hoe zij dit aanpakken. Wooncoaches zijn wekelijks of  per twee weken bij de vrager thuis met een maximum van een jaar, soms 1,5 jaar. Belangrijk is dat bij de cliënt wel de mogelijkheid tot ontwikkeling zit, anders is het traject voor de hulpverlening.

Het traject wordt afgesloten als de persoon/het gezin weer zelfstandig verder kan. Beroepskrachten begeleidend de vrijwilligers, als het nodig is, vindt er doorverwijzing naar professionele hulpverlening plaats

De ‘wooncoach’ is een samenwerkingsproject tussen Maatschappelijke Opvang, Juvans, Ypse en Welzijn Divers.

Contactpersoon Welzijn Divers: Anne-Marie Ninaber van Eijben-Minkels, 06 55 79 10 82, anne-marieninaber@farent.nl