Tuinonderhoud Noord

Voor de wijken Hambaken, Orthen, Buitenpepers, Haren, Donk, Reit, Slagen, Herven, Rompert, Morgen, Maaspoort en Empel.

Momenteel kunt u geen aanvragen doen voor tuinonderhoud. Wegens  te grote belangstelling is er een tijdelijke stop.

 

Hulp nodig om uw tuin te onderhouden?

Een goed onderhouden tuin kan mooi zijn, zowel voor u zelf als voor uw buren. Veel mensen houden van tuinieren, maar soms kan door omstandigheden iemand het niet meer zelf. Waar kan je dan terecht? De Vrijwillige Thuishulp en het Helicon College werken samen om mensen in ’s-Hertogenbosch-Noord te ondersteunen met het onderhouden van hun tuinen. Hoveniers in opleiding  gaan iedere donderdagmiddag aan de slag, tussen 13.00 en 15.00 uur, mits het droog is.

Aanmelden van uw tuin
Heeft u hulp nodig, meld uw tuin dan aan via klusteamnoord@divers.nl of 06-15432156. Na aanmelding nemen we contact met u op. We spreken samen door welke wensen u heeft, en of uw vraag binnen onze criteria past. Daarna wordt uw tuinaanvraag ingepland voor één van de donderdagen dat de hoveniers in opleiding aan de slag gaan. De Vrijwillige Thuishulp biedt hulp en ondersteuning aan buurtbewoners die zelfstandig wonen in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Waaruit bestaat onze hulp?
Ze kunnen plantjes en bloembollen planten, vegen, onkruid wieden, struiken verplaatsen of eenvoudig snoei werk. In overleg met u maken wij de tuin weer mooi, afgestemd op uw eigen wensen, mogelijkheden en beperkingen.

Wat mag u van ons en de leerlingen verwachten?
Wij kunnen veel maar niet alles; • Wij hebben kennis van zaken en doen niets zonder uw goedkeuring; • Wij zoeken naar de goedkoopste oplossing, liefst gratis; • Wij werken met korte lijntjes en mogelijk snelle oplossingen; • Als we het niet aankunnen, geven wij u een goed advies.

We komen samen dus altijd op een goede oplossing uit!

Wanneer zullen we u zeker helpen?
• Wanneer u op leeftijd bent en/of een lichamelijke beperking heeft; • Wanneer u geen hulp krijgt van mensen in uw buurt, vrienden of familie; • Wanneer u niet in staat bent om de kosten van een officieel hoveniersbedrijf te betalen;

Tuinonderhoud Noord is dichterbij dan u denkt! Bel ons op 06-15432156 of mail ons op klusteamnoord@divers.nl en geef ons een korte omschrijving van uw tuinvraag en daarnaast de noodzaak en beperkingen die u tegenkomt om zelf de klus te klaren. Verder graag uw naam, adres, telefoonnummer en/of e-mail.

U kunt ook via de wijkwerkers en wijkpleinen naar onze mogelijkheden vragen.