Mooi zo Goed zo

Mooi zo Goed zo koppelt de energie en creativiteit van bewoners aan de expertise en capaciteiten van bedrijven en instellingen door middel van sponsor- en fondsenwerving en de programma's 'helpende handen', 'talentenbank' en 'dubbel genieten'.

In de samenwerking met ruim 230 vrijwilligersorganisaties zijn meer dan 580 projecten gerealiseerd. De totale gesponsorde waarde bedraagt ruim € 4,5 miljoen. 

Zo zijn daar Speeltuin ’t Kwekkeltje, Seniorenbus, VrijwilligersAcademie, Stadswandeling De Verscholen Stad, Manege voor gehandicapten, Eendenkooi Maaspoort, Bossche Stadssmederij Opis, ‘Onbeperkt te water’ met zeeverkenners Sint Joris, Voedselbank, Kinderboerderij ’t Veldje, Kerstproeverij, fietsroutes Groene Route Den Bosch, en nog vele anderen … om er maar een paar te noemen die ’s-Hertogenbosch méér kleur geven en de leef- en werkklimaat flink verbeteren.

In januari 2017 is de publicatie ‘Versier de Stad!’ verschenen waarin de sociale geschiedenis van ’s-Hertogenbosch sinds de Tweede Wereldoorlog en 21 jaar Mooi zo Goed zo beschreven staat. De publicatie is geschreven door prof. dr. Lucas Meijs (Rotterdam School of Managemen, Erasmus Universiteit), drs. Wendy Stubbe (Avans Hogeschool) en dr. Frans van Gaal (sociaal historicus ’s-Hertogenbosch).

Voor meer informatie over Mooi zo Goed zo.