Hulpdienst Rosmalen

Ouderen hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Vaak dragen familieleden en partners bij aan de verzorging. Toch is het fijn als iemand af en toe de zorg even overneemt. Of als iemand wat hand- en spandiensten komt verrichten. Dan is het prettig dat u een beroep kunt doen op Hulpdienst Rosmalen. De hulpdiensten in Rosmalen zijn onderdeel van de Vrijwillige Thuishulp (VTH) van Welzijn Divers.

Voor wie is Hulpdienst Rosmalen?
Hulpdienst Rosmalen helpt ouderen vanaf 55 jaar in Rosmalen die praktische hulp in het dagelijkse leven nodig hebben.

Wat voor hulp geeft Hulpdienst Rosmalen?
Hulpdienst Rosmalen zet vrijwilligers in die u praktische hulp kunnen bieden. Het verlenen van deze hand- en spandiensten heeft als doel een bijdrage te leveren aan het zo lang en prettig mogelijk zelfstandig blijven.

De klusjes waar vrijwilligers u mee kunnen helpen zijn bijvoorbeeld:
-hulp bij het doen van boodschappen
-begeleiding naar een ziekenhuisafspraak
-hulp en advies bij kleine klusjes in en om het huis

In enkele specifieke gevallen kunt u Hulpdienst Rosmalen benaderen voor begeleiding bij vervoer.Dit kan alléén als er geen andere oplossing voor handen is. Een coördinator kan u waar nodig informeren over andere vervoersmogelijkheden.

De vrijwilligers van Hulpdienst Rosmalen rijden in en naar de volgende plaatsen: Rosmalen, ’s-Hertogenbosch, Vlijmen, Vught, Berlicum, Den Dungen, Nuland, Empel, Vinkel, Wildt en Engelen.

Wat kost het?
Vervoer kost € 0,30 per kilometer. Ook moet u rekening houden met eventuele parkeeronkosten. Het gebruik van (tuin)gereedschap kost € 2,50 per klus.

Contact
In Rosmalen zijn drie wijkgerichte hulpdiensten die onder Hulpdienst Rosmalen vallen: Rosmalen Centrum, Maliskamp/Sparrenburg en Hintham. Voor meer informatie belt u met  wijkplein Rosmalen.

Hulpdienst Rosmalen Centrum en Hulpdienst Hintham zijn bereikbaar via telefoonnummer 073 851 96 00. Via dit nummer krijgt u de receptie van zorgcentrum De Annenborch aan de lijn. De receptioniste noteert uw telefoonnummer en neemt contact op met de dienstdoende vrijwilliger in uw wijk. De vrijwilliger belt u terug voor het maken van een afspraak.

Voor de Hulpdienst Maliskamp/Sparrenburg geldt een andere werkwijze en bereikbaarheid. De informatiefolder hierover kunt u opvragen via telefoonnummer 073 612 44 88.